Valurautapata, keraaminen pata vai alumiininen? Tässä erot

20.10.2017
3 arviota

Pinnoitettu alumiinipata

  • Kevyt ja helppo käyttää sekä käsitellä.
  • Sopii uuniin ja kaikille liesityypeille, ei mikroon.
  • Sisäpinnoitteen ansiosta helppo puhdistaa eikä ruoka tartu helposti kiinni astiaan.
  • Rajoitettu lämpötilan kesto riippuen pinnoitteen laadusta ja kahvojen materiaalista.
  • Yleensä konepesunkestävä.

Keraaminen pata

  • Yleensä vain uunikäyttöön, kestää kuitenkin melko korkeita lämpötiloja ja sopii hauduttamiseen.
  • Sopii myös ruoan säilyttämiseen ja pakastamiseen sekä mikroaaltouuniin.
  • Ei kestä suuria lämmönvaihteluita.
  • Yleensä konepesun kestävä.

Valurautapata

  • Erinomainen paisto- ja haudutusastia, jolla hyvä lämmönvaraamiskyky.
  • Pitkäikäinen, jopa paranee vanhetessaan, kestää kovaa kulutusta.
  • Käy kaikille liesityypille ja uuniin, ei mikroon.
  • Painava ja vaatii käsittelyn (rasvapoltto) ennen kuin voi käyttää, ei suositella ruoan säilyttämiseen.
  • Pitää pestä käsin.

Psst! Hyvä lahjavinkki kokkaavalle isälle.

 

Teksti
Kuvat Fiskars, SOK
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5