Uudet perunat viidellä tapaa

13.6.2017
0 arviota
Uudet perunat kannattaa valmistaa huolella

Poimi ohjeet varhaisperunoiden keittämiseen sekä neljä muuta reseptiä kesäpöytään. Näin valmistat herkulliset uudet perunat.

Ensimmäiset kotimaiset uudet perunat ovat jo nousseet mullasta. Varhaisperunat kannattaa valmistaa huolella – silloin niiden mausta saa eniten irti.

Näin keität uudet perunat oikein:

  1. Pese uudet perunat aina kylmällä vedellä.
  2. Harjaa multa pois, mutta jätä kuori, sillä se sisältää hyviä ravintoaineita.
  3. Laita perunat kiehuvaan veteen, joka on maustettu suolalla ja tillin varsilla. Kaada liika vesi pois.
  4. Keitä potut kannen alla juuri ja juuri kypsiksi. Lajikkeesta riippuen varhaisperunat kypsyvät 10–15 minuutissa.
  5. Kaada vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Kuumenna hetki ilman kantta, kunnes loppu vesi haihtuu höyrynä pois.
Koonnut
Kuva Laura Riihelä
Avainsanat: uudet perunat
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5