Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

7 vinkkiä turkkilaisen jogurtin käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.9.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Turkkilainen jogurtti on paksua ja täyteläistä maustamatonta jogurttia. Jogurtin rasvapitoisuus on noin 10 prosenttia, mikä antaa sille herkullisen ja kermaisen maun.

Vinkkejä turkkilaisen jogurtin käyttöön

  1. Sekoita jogurtista kylmiä kastikkeita. Mausta ne esimerkiksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Klassinen jogurttikastike on tsatsiki, jossa on raastettua valutettua kurkkua ja valkosipulia. Tarjoa tsatsikia esimerkiksi salaattien ja grilliruokien lisäkkeenä.
  2. Makeita kastikkeita saat sekoittamalla jogurttiin sokeria tai hunajaa, sitrusmehua tai marjasosetta. Tarjoa esimerkiksi marjojen, hedelmien ja leivonnaisten kera.
  3. Turkkilainen jogurtti kuohkeuttaa leivinjauheella kohotettavat piirakka- tai muffinitaikinat ja sopii myös hiivaleivonnaisiin, kuten sämpylöihin ja leipiin. Ohenna jogurttia tarvittaessa esimerkiksi maidolla. Kokeile sitä myös rahka-voitaikinoissa rahkan tilalla.
  4. Lisää turkkilaista jogurttia murekemassaan, kun valmistat esimerkiksi lihapullia tai jauhelihapihvejä.
  5. Sekoita jogurtista smoothie- tai lassijuomia.
  6. Kokeile jogurttia kakuntäytteenä tai -kuorrutteena. Kevennä kermavaahtoa sekoittamalla siihen paksua jogurttia.
  7. Turkkilaisesta jogurtista saa helpon jälkiruoan marjojen ja myslin kanssa. Kokeilemisen arvoinen on myös välimerellinen tapa nauttia jogurtti juoksevan hunajan ja pähkinöiden kanssa.

Turkkilainen jogurtti sopii erinomaisesti ruoanlaittoon ja leivontaan.

Lisää aiheesta