Tunne erilaiset pastat

9.12.2013
0 arviota
Tunne erilaiset pastat

Pastan tärkkelys muuttuu elimistössä hitaasti hiilihydraatiksi, joten verensokerikin nousee hitaasti. Valitsemalla täysjyväisen, tumman pastan elimistö saa lisäksi tärkeitä ravintoaineita ja kuituja.

Täysjyväpasta on väriltään hiukan tummempaa kuin tavallinen pasta, tosin väri haalenee kypsyessä hieman. Se on hyvä valinta varsinkin niille, jotka haluavat kiinnittää huomiota ruoan terveellisyyteen. Täysjyväpastalla saa kuin huomaamatta nostettua aterian kuitupitoisuutta.

100 grammaa keittämätöntä tummaa pastaa sisältää keskimäärin:

  • energiaa 360 kcal
  • kuitua 5,7 g
  • imeytyviä hiilihydraatteja 65 g
  • rasvaa 3 g
  • proteiinia 13 g
  • lisäksi hiukan A-, E- ja K-vitamiineja sekä joitakin B-ryhmän vitamiineja, natriumia, kaliumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä sekä jodia.
Torino kaura pasta, 500 g

TORINO KAURA PASTA, 500 G

Torino Kaura -pasta tuo vaihtelua aterioille varsinkin niille, jotka pitävät kauran pehmeänkuituisesta mausta. Kaurapasta sisältää runsaasti kauran elimistölle hyvää tekevää, liukoista kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Pasta on valmistettu durumvehnäjauhoista, kaurajauhoista ja kaurakuidusta sekä vedestä. Se sopii hyvin kaikenlaisiin pastaruokiin, varsinkin lisukkeeksi, laatikkoruokiin ja täydentämään salaatteja. Keitä mieluummin liian vähän kuin ylikypsäksi. Hajoaa helposti. Alkuperämaa Suomi.

Barilla Täysjyväspaghetti, 1 kg

BARILLA TÄYSJYVÄSPAGHETTI, 1 KG

Barilla Täysjyväspaghettin valmistukseen käytetään koko durumvehnän jyvä. Se sisältää täysjyväviljan vitamiineja ja kivennäisaineita sekä kuitua 6,5 g/100 g. Tuote sopii kaikenlaisiin pastaruokiin niin arkena kuin juhlissakin, mutta on parhaimmillaan yksinkertaisen ja melko kevyenmakuisen kastikkeen tai lisukkeiden kanssa, kuten esimerkiksi äyriäiskastikkeen seurassa. Alkuperämaa Italia.

Torino Täysjyvä Cappelli, 500 g

TORINO TÄYSJYVÄ CAPPELLI, 500 G

Torino Täysjyvä Cappellin valmistukseen on käytetty täysjyvädurumvehnäjauhoja, durumvehnäjauhoja ja vettä. Se sisältää viljan kaikki arvokkaat osat sekä kuitua 6 g/100 g. Pyöreän nappimainen muoto sitoo hyvin erilaisia kastikkeita. Tuote sopii hyvin lisukkeeksi, mutta myös keittoihin tai ruokaisiin salaatteihin. Alkuperämaa Suomi.

Rainbow täysjyvälasagne, 500 g

RAINBOW TÄYSJYVÄLASAGNE, 500 G

Rainbow täysjyvälasagnelevyt on valmistettu täysjyvädurumvehnästä ja vedestä. Niissä on runsaasti kuitua, peräti 8,5 g/100 g. Lasagnelevyt ovat saaneet Sydänmerkin eli ne ovat sarjassaan runsaskuituisempia, vähäsuolaisia ja rasvan laatu on sydänystävällistä. Lasagnelevyjä ei tarvitse esikypsentää, mutta jos haluat tehdä niistä esimerkiksi canneloneja, levyjä täytyy pehmentää kiehuvan kuumassa vedessä sen verran, että saat taivutettua ne rullalle. Alkuperämaa Italia.

Myllyn Paras Tumma Makaroni, 1 kg

MYLLYN PARAS TUMMA MAKARONI, 1 KG

Myllyn Paras Tumma Makaroni valmistetaan hiivaleipäjauhoista, jota saadaan vehnäjauhon jauhatuksen yhteydessä kuorikerrosta lähellä olevasta vehnäytimen osasta. Se sisältää vaaleaa ydinvehnäjauhoa enemmän kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Myllyn Paras Tumma Makaroni on valmistettu vain hiivaleipäjauhoista ja vedestä. Sopii hyvin kaikkiin ruokiin, mihin käytetään makaronia: laatikoihin, paistoksiin, patoihin, keittoihin tai sellaisenaan erilaisten kastikkeiden kanssa. Alkuperämaa Suomi.

Moilas Täysjyväriisifusilli, 500 g, gluteeniton

MOILAS TÄYSJYVÄRIISIFUSILLI (gluteeniton), 500 G

Moilas Täysjyväriisifusillit on valmistettu kuitupitoisista täysjyväriisijauhoista, jotka sisältävät kuitua 4,1 g/100 g. Tuote ei sisällä lainkaan vehnää, joten se on keliaakikon tai muuten gluteenitonta ruokavaliota noudattavan valinta. Pakkauksen mukaan tuote saattaa sisältää jäämiä maissista. Täysjyväriisipasta ei sisällä lainkaan laktoosia eikä siinä ole myöskään kananmunaa. Kannattaa keittää mieluummin liian vähän aikaa, sillä liian pitkä keittoaika puurouttaa ja hajottaa pastan nopeasti. Sopii kaikenlaisiin pastaruokiin, mutta varsinkin sellaisten kastikkeiden kanssa, joissa on pieniä sattumia. Ne tarttuvat hyvin pastan kierteisiin. Alkuperämaa Italia.

Myllyn Paras Luomu Makaroni, 400 g

MYLLYN PARAS LUOMU MAKARONI, 400 G

Myllyn Paras Luomu Makaroni valmistetaan 100 % luomuvehnäjauhosta. Pyrkimyksenä on käyttää aina mahdollisuuksien mukaan kotimaista luomuvehnää, mutta satotilanne vaihtelee vuosittain, joten täyttä kotimaisuutta ei voida taata. Luomumakaronia käytetään kuten tavallista sarvimakaronia. Se sopii laatikoihin ja paistoksiin, keittoihin ja salaatteihin varsinkin niille, jotka haluavat käyttää luomutuotteita aina kun mahdollista.

Teksti
Kuvat Kreetta Järvenpää ja tavarantoimittajat
Lähde Fineli
Avainsanat: pasta
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5