Tiesitkö nämä 10 vinkkiä grillaamisesta?

10.6.2015
0 arviota
10 vinkkiä grillaamiseen

Katso kymmenen täsmävinkkiä, joista on iloa ja hyötyä jokaiselle grillaajalle.

  1. Tarkista grillin kunto ja puhdista grilli hyvin ennen käyttöönottoa. Vaihda tarvittaessa nestekaasulaitteiden letkut ja paineensäätimet.
  2. Sijoita grilli tukevalle, palamattomalle alustalle ja suojaan tuulelta. Älä jätä kuumaa grilliä ilman valvontaa.
  3. Ennen grillausta varaa kaikki välineet ja esivalmisteltu ruoka lähelle. Pienellä suihkupullolla sammutat kätevästi mahdolliset pienet liekit, esim. jos varrastikku tai grillattava syttyy palamaan. Rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä. Tukahduta rasvapalo sulkemalla grillin luukku.
  4. Foliovuoat, grillausalustat ja grillaukseen tarkoitetut paistopussit estävät grilliä likaantumasta. Voit myös grillata suoraan folioarkin päällä, jolloin se estää rasvaa valumasta grilliin. Puhdista grilli aina grillauksen jälkeen.
  5. Kosteutettu leivinpaperiarkki pitää kalan ja kasvikset folionyytin sisälle käärittyinä mehukkaina grillissä.
  6. Upota grillimakkarat pakkauksessaan kuumaan veteen noin puoleksi tunniksi ennen grillaamista. Näin makkarat eivät halkeile ja niistä tulee mehukkaita.
  7. Kala valmistuu hyvin halsterissa, jossa sitä voi helposti käännellä.
  8. Liota puisia varrastikkuja puoli tuntia ennen käyttöä, jotta ne eivät pala grillissä poikki. Öljyä metalliset varrastikut.
  9. Broilerille ja kasviksille voi sivellä kevyesti öljyä ennen grillaamista, jotta ne eivät tartu grilliin ja kuivu.
  10. Pyyhi marinadi pois ennen grillaamista. Sivele maustekastike ruoalle grillauksen loppuvaiheessa.
Teksti
Kuva Laura Riihelä
Avainsanat: grillaus
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5