Tee britakakku uudella tavalla - katso 3 raikasta vinkkiä!

23.5.2018
1 arviota

Britakakku on kesän klassikkoherkku. Kokeile vaihteeksi valmistaa kakku kinuski-pähkinätäytteellä tai tuunaa britasta suklaanystävän unelma.

Kinuski-pähkinä-viettelys

Korvaa mantelilastut rouhituilla suolapähkinöillä ja kermakarkeilla. Vaihda tuorejuusto maapähkinävoihin ja mansikat banaaniviipaleisiin.

Suklaanystävän unelma

Käytä mantelilastujen tilalla suklaarouhetta. Korvaa tuorejuusto desillä Nutellaa. Viimeistele kakku valuttamalla päälle sulatettua valkosuklaata.

Tuulahdus tropiikista

Vaihda mantelilastut kookoshiutaleisiin. Käytä kerman tilalla jääkaappikylmää kookoskermaa, josta neste on valutettu pois. Vaahdota ja mausta limen mehulla.

Tuunaa kakku sopivaksi

  • Korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
  • Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä tuorejuuston sijaan.
  • Voit leipoa pohjan jo edellisenä päivänä, mutta täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki ei vety. Säilytä pohja huoneenlämmössä täyttämiseen asti.
  • Mausta pohja vaihteeksi kaakaojauheella, appelsiinikuoriraasteella tai tilkalla likööriä. Vaihtele täytteen marjoja ja hedelmiä sesongin mukaan ja kokeile kermavaahdon tilalla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Kokeile näitä kakkuja

teksti
Kuvat Päivi Ristell
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5