Tältä näyttää laivan keittiössä

19.3.2018
5 arviota

Helsingin ja Tallinnan väliä risteilevällä Eckerö Linen m/s Finlandialla ruokitaan päivittäin tuhansia nälkäisiä risteilyvieraita. Kaupallinen yhteistyö/ Eckerö Line.

Katso videolta Eckerö Linen m/s Finlandian Chef de Cuisine Tuomas Sillanpään terveiset.

Eckerö Linen m/s Finlandian kyökissä käy täysi tohina aamusta iltaan. Orkesteria johtaa aina vuorossa oleva keittiömestari eli Chef de Cuisine. Yksi heistä on unelma-ammatissaan oleva Tuomas Sillanpää.

Sillanpää loi aiemmin uraa hotellialalla, ja ehti haaveilla laivatyöstä pitkään ennen hakeutumistaan töihin Itämeren aalloilla kelluvaan keittiöön. Vaikka moni asiakas onkin paikalla lomatunnelmissa, ei työntekijän arki risteilijällä ole lekottelua.

Tuomas Sillanpää

Tuomas kollegoineen loihtii päivittäisen kymmenen tunnin pituisen työvuoron aikana matkustajille kolme aamiais- ja buffetkattausta.

Kun Eckerö Linen m/s Finlandia irrottautuu aamuyhdeksältä Helsingin Länsisataman laiturista, on laivan keittiöhenkilökunnan päivä jo pitkällä.

Tuomas kollegoineen loihtii päivittäisen kymmenen tunnin pituisen työvuoron aikana matkustajille kolme aamiais- ja buffetkattausta. Pelkästään aamiaisilla saattaa ruokailla yhteensä jopa 1200 asiakasta, joten kiirettä riittää.

Laivalla työskennellessä ei siis juuri laakereilla maata, mutta tiiviiden työrupeamien jälkeen ehtii myös levätä kunnolla.

Teemme laivalla aina peräkkäin kymmenen työpäivää, joiden jälkeen koittaa samanmittainen vapaa. Tällainen rytmi sopii minulle loistavasti, kertoo keittiömestari Sillanpää.

Minkälaista ruokaa Eckerön laivoilla tarjoillaan?

Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5