Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaaherkkuja jouluun: katso ideat ja makuparit maitosuklaalle, tummalle suklaalle ja valkosuklaalle

Teksti:
Laura Kaapro
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 13.12.2017
|
Muokattu: 27.11.2020
Sykkiikö sydämesi tummalle suklaalle, onko makea maitosuklaa suosikkisi vai viekö vaniljainen valkosuklaa voiton? Tutustu tuttuun herkkuun tarkemmin ja katso reseptit, joilla loihdit joulun suklaaviettelykset jokaiseen makuun.

1. Iki-ihana maitosuklaa

Maitosuklaan pehmeä maku syntyy kaakaomassasta ja -voista, sokerista sekä maidosta tai maitojauheesta. Ihana jälkiruoka on helpoista helpoin: sulata maitosuklaa fondueksi ja dippaa siihen marjoja ja hedelmiä.

2. Taivaallinen tumma suklaa

Kaakaomassa on tumman suklaan tärkein raaka-aine. Sitä on suklaassa 45–100 prosenttia. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaovoita ja sokeria. Intensiivisimmät kakut, browniet ja mousset valmistat suklaasta, jossa kaakaota on 60–70 prosenttia. Täydennä herkut joulumausteilla tai lisää taikinaan kuivattuja hedelmiä, marjoja tai pähkinöitä. Testaa esimerkiksi tummasta suklaasta tehdyt pähkinäbrowniet.

3. Viettelevä valkosuklaa

Valkosuklaa valmistetaan sokerista, maitojauheesta ja kaakaovoista. Siinä ei käytetä lainkaan kaakaopavuista valmistettua kaakaomassaa. Suloisen makea valkosuklaa rakastaa raikkaita marjoja, salmiakkia ja sitruunaa. Kokeile näitä valloittavia makupareja joululeivonnassa.

4. Rapsakka raakasuklaa

Raakasuklaata voi ostaa kaupasta tai tehdä itse. Raakasuklaan valmistuksessa aineksia ei kuumenneta yli 46 asteen. Loihdi siitä ihanat raakakakut ja patukat tai valmista raakasuklaalevy lempimausteillasi höystettynä. Kokeile myös helppoja manteli-raakasuklaataateleita: poista taateleista kivet ja laita tilalle mantelit. Dippaa taatelit sulassa raakasuklaassa ja aseta leivinpaperin päälle. Koveta hetki jääkaapissa ja herkuttele.

Suklaaherkut voi tehdä myös vegaanisena. Tumma suklaa on yleensä luonnostaan vegaanista ja myös vaaleampia suklaita saa vegaanisina. Tarkista kuitenkin aina pakkausselosteet eläinperäisten ainesosien varalta.

5. Jouluinen rocky road

Sulata pari levyä valkosuklaata ja sekoita joukkoon rouhittuja piparkakkuja, manteleita, kuivattuja karpaloita ja kaakao-nibsejä. Levitä seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle ja painele pintaan lisää makuaineita. Anna kovettua jääkaapissa, lohko paloiksi ja paketoi lahjaksi.

6. Samettinen aprikoosi-suklaamousse

Piristä suklaamoussea kuivatuilla aprikooseilla! Tämä herkku sopii vaikka joulupöydän jälkiruoaksi.

Kakkua, piirakkaa, moussea – katso kaikki suklaareseptit!