Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

S-ryhmä tuo suomalaisten ruokamuistot televisioon

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.4.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Suomalaisten makumuistoja eletään uudelleen MTV3-kanavalla.

Mummon mustikkapiiras kesämökillä. Puolison laittama ensimmäinen ateria kynttilän valossa. Oman lapsen paistamat piparit. Meillä jokaisella on useita makumuistoja, hyviä ja huonoja. Tänä vuonna pääsemme elämään uudestaan monien suomalaisten ruokamuistoja televion välityksellä.

S-ryhmä tuo yhteistyössä Warner Bros. International Television Production Finlandin kanssa MTV3-kanavalle uudenlaisen tv-formaatin. Makumuistoja-ohjelmaa esitetään heinä-elokuussa keskiviikkoisin 19.7. alkaen.

Ohjelman juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero kiertävät Suomea keräten yhteen suomalaisten tärkeimmät ruokamuistot. Sympaattinen parivaljakko auttaa tapaamiaan suomalaisia elämään rakkaimmat ruokamuistonsa uudestaan.

8-osainen sarja huipentuu suureen makumuistojen juhlaan, jossa pitkä pöytä notkuu satavuotiaan Suomen muistojen ruokaa: pettuleivästä avokadopastaan, karjalanpaistista chipotlelihapulliin.

"Ruokakauppana olemme mukana ihmisten elämässä ja ruokahetkissä joka päivä. Ruokaan latautuu paljon tunnetta: iloa, rakkautta, surua ja kaipaustakin. Siksi lähdimme viime keväänä kokoamaan suomalaisten ruokamuistoja Ruoka-Kalevalaan. Yhteistyö Warnerin kanssa mahdollistaa sen, että nämä muistot pääsevät elämään nyt myös tv-ruudussa", kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta summaa.

Sarja on kehitetty yhteistyössä Warner Televisionin kanssa.

"Tässä ruokaohjelmassa ei nähdä yhtään pudotusta eikä yhtään huippukokkia. Tämä on suomalaisten ruokaohjelma", toimitusjohtaja Antti Väisänen Warnerilta kiteyttää.

Lokakuussa ilmestyy Ruoka-Kalevala-kirja

Tv-ohjelman lisäksi S-ryhmän ja Marttaliiton yhdessä keräämät makumuistot pääsevät dokumentoiduksi myös kirjan muodossa. Loppusyksyllä julkaistava, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantama Ruoka-Kalevala kunnioittaa kaimansa henkeä.

Toimittaja, tietokirjailija Jani Kaaron toimittamasta kirjasta löytyvät suomalaisten tärkeimmät, rakkaimmat ja sydäntäsärkevimmät ruokamuistot. Kirjassa ruokakulttuuria tuottavat uusien novellien muodoissa myös eturivin suomalaiskirjailijat Juha Itkonen, Juha Hurme, Rosa Liksom, Enni Mustonen, Virpi Hämeen-Anttila, Outi Pakkanen, Pajtim Statocvi sekä Salla Simukka.

S-ryhmän Ruoka-Kalevala-kokonaisuus on osa Suomi100-juhlavuoden virallista ohjelmaa.