Pihvin paistaminen

4.7.2012
3 arviota
Pihvin paistaminen

Pihvin paistamisessa on syytä ottaa huomioon sopivan pannun sekä paistirasvan valinta.

Rare, medium vai well done? Mehevän pihvin paistoon vaikuttavat pannuvalinta sekä paistorasvan käyttö.

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Puhdista filee kalvoista ja pyyhi kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit käsillä pyöreiksi.

Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Pannu on valmis, kun rasva on vaalean ruskeaa, eikä enää kupli. Nosta pihvit pannulle. Paista kaksi pihviä kerrallaan, jotta pannu ei jäähdy. Anna pihvien paistua rauhassa, kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä noin kaksi minuuttia.

Nosta pihvit lämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Minkälainen pannu?

Valitse pihvin paistoon joko tarttumaton pinnoitepannu tai valurautapannu. Jos haluat käyttää vähemmän rasvaa paistamiseen, valitse pinnoitepannu. Valurautapannu kestää hyvin kuumuutta, mutta tarvitsee paistoon enemmän rasvaa.

Voita vai öljyä?

Käytä lihan paistamiseen puolet voita ja puolet öljyä. Kun voi lakkaa kuohumasta, näet helposti, että pannu on paistovalmis. Öljy sellaisenaan kuumenee helposti liian kuumaksi. Voi antaa kauniin ruskean värin lihalle.

Puolikypsänä vai kypsänä?

Aloita pihvien paisto vasta, kun ruokailijat odottavat jo lähes pöydässä. Pihvien paistoaika riippuu, kuinka paksuja pihvejä paistetaan. Jos olet epävarma paistaja, käytä lihalämpömittaria.

Rare: Pihvi on punainen sisältä, sisälämpötila 60–64 astetta, paistoaika 1–2 minuuttia/puoli.

Medium: Pihvi on punertava, mutta kiinteä sisältä, sisälämpötila 65–68 astetta, paistoaika 2–3 minuuttia/puoli.

Well done: Pihvi on läpikypsä, harmaa sisältä, sisälämpötila 70 astetta, paistoaika 3–4 minuuttia/puoli.

Nopeasti valmiit

Valmiiksi leikattuja pihvejä pakataan muutaman kappaleen pakkauksiin. Pihvejä saa maustamattomina, makurasvalla ja maustettuina.

Sisäfileepihvit, 4 annosta

  • 600–800 grammaa naudan sisäfileetä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • paistamiseen voita ja öljyä.

Mausta liha paistamisen jälkeen, jotta suola ei vie nesteitä ja liha pysyy mehukkaana.

Teksti
Kuva SOK
Avainsanat: ruoka grilli naudanliha
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5