Opi täydellisen pizzan salaisuudet

13.10.2017
0 arviota
Näin teet täydellisen pizzan + 6 ammattilaisen salaisuutta

Näin saat tehtyä pizzasta parempaa kuin koskaan. Noudata 6 kohdan ohjetta ja lue ammattilaisen vinkit täydelliseen pizzaan!

1. Liuota 25 g hiivaa 2 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Vaivaa joukkoon 5 dl durumjauhoja. Lisää 1 tl suolaa ja 2 rkl öljyä. Kohota 30 minuuttia, painele taikinaa muutaman kerran ja kohota uudelleen. Mitä pidempi kohotus, sen maukkaampi pohja. 

2. Sekoita uunivuoassa 800 g tomaattimurskaa, 2 rkl tomaattipyreetä, raastettu puna- ja valkosipuli. Lisää 2 dl kiehuvaa vettä, 2 rkl oliiviöljyä, laakerinlehti, kuivattua basilikaa, suolaa, sokeria ja mustapippuria. Hauduta tunti 180-asteisessa uunissa, sekoita välillä.

3. Säädä uuni 250 asteeseen. Muotoile pohja jauhotetulla alustalla käsin, älä kauli. Tee pellillinen tai pienempiä pizzoja. Painele pohja aitoon napolilaiseen tyyliin taikinapalan keskeltä kohti reunoja, korkeintaan kolmen millin paksuiseksi.

4. Levitä tomaattikastike pohjalle. Revi peh-meää mozzarellaa sinne tänne tomaattikastikkeen päälle. Älä peitä koko pizzaa juustolla! Lisää muutama kirsikkatomaatti. Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa kertaa varten.

5. Jos et omista pizzakiveä, kuumenna pelti uunissa ja nosta pizza kuumalle pellille leivinpaperin avulla. Näin matkit kiviarinauunia ja lopputuloksena on rapea pohja. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6. Viimeistele pizza valkosipuliöljyllä ja tuoreella basilikalla. Nauti sellaisenaan tai nosta pöytään lisätäytteet, joilla jokainen ruokailija voi tuunata oman palansa. Katso ohjeet alta.

Ammattilaisen 6 salaisuutta:

  • Käytä hiivaa puolet normaalista, tee taikina kylmään veteen ja kohota yön yli jääkaapissa. Pitkä kohotus antaa taikinalle makua.
  • Hyvä kastike takaa herkullisen pizzan. Hauduta huolellisesti, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita ja tilkka punaviinietikkaa.
  • Jos pizzassasi on paljon täytteitä, laita juusto niiden alle. Pohjan läpi tuleva lämpö sulattaa juuston, mutta ei paista sitä kovaksi.
  • Lisää oregano pizzaan ennen paistamista. Yrtti sulautuu ihanasti juustoon.
  • Älä laita pizzaan kaikkia lempimakujasi, vaan valitse muutama laadukas täyte. Italiassakin pizzan täytteet voi laskea yhden käden sormilla.
  • Vaivaa taikina ja tee kastike etukäteen. Illalla muotoilet vain pohjat, levität täytteet ja paistat. Nälkä talttuu puolessa tunnissa!

 

Lisukkeeksi

Kata nämä pöytään. Jokainen ruokailija voi kasata niistä pizzan päälle mieleisensä.

Rucola-
sitruunasalaatti

rucolaa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl öljyä
1 rkl balsami-viinietikkaa
suolaa

Kinkku-
tomaattimix

1 pkt ilmakuivattua kinkkua
½ dl aurinkokuivattua tomaattia siivuina
2 rkl tomaattien öljyä
½ tl kuivattua rosmariinia

 

Valkosipuli-oreganoöljy

4 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
kuivattua oreganoa

teksti
kuva Pia Inberg
Avainsanat: pizza
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5