Näitä kasviksia kannattaa syödä joulukuussa

30.11.2017
0 arviota
Joulukuun satokausikasvikset

Joulukuussa nautitaan klementiiin tuoksusta, makeista taateleista, punajuurista ja päärynöistä. Ja mitä jos joulupöydän kuningas olisikin tänä vuonna lanttu?

Katso kaikki reseptit sivun lopusta

Klementiini, Espanja

Joulun tuoksu. Tuo joulu kotiisi tällä pikakikalla: Ota kourallinen klementiinejä. Pistele kokonaisia neilikoita hedelmän pintaan. Asettele hedelmäkoriin ja nuuhki. Muista ostaa klementiinejä myös syötäväksi! Viitseliäämpi tekee pikkusitruksista pipareilla kruunatun klementiinipannacottan.

Omena Zari/Santana, Suomi

Talven maku. Suomalaiset talviomenat ovat nyt parhaimmillaan. Syö sellaisenaan tai leivo ehkä maailman helpoin omena-vaniljapiirakka. Täytteeseen tarvitset vain omenoita, vaniljakastiketta, sokeria, kananmunan ja vähän sokeria, kanelia ja kardemummaa. 

Lanttu, Suomi

Joulupöydän tähti. Unohda lanttulaatikko ja tee lantusta vaihteeksi joulupöydän keskipiste. Kasvissyöjän joulupaisti syntyy lantun, parmesaanijuuston ja valkosipulin yhteistyönä. Valitse mahdollisimman suuri lanttu tai osta jokaista syöjää kohti yksi pieni lanttu. 

Porkkana, Suomi

Oikotie onneen. Mitä jos ottaisit tänä jouluna vähän rennommin? Oikaisijan porkkanalaatikkoon tulee mausteiden ja porkkanoiden lisäksi fetaa, manteleita ja maitorahkaa, eikä se valloita uuniasi kuin puoleksi tunniksi. Sydämesi helppo herkku sen sijaan valloittaa pysyvästi. Sinua on varoitettu. 

Punajuuri, Suomi

Rakkautta vain. Koska vuohenjuusto rakastaa punajuurta, olisi sydämetöntä erottaa ne. Kruunaa rakkausliitto basilikalla, punasipulilla ja hunajalla ja levitä koko komeus vaalean leivän päälle. Punajuuri-vuohenjuustobruschetat sopivat yhtä hyvin pikkujouluihin kuin joulupöytään. Bella! 

Taatelirasia

Herkkujen aatelia. Kiedo taatelit pekoniin, kypsennä uunissa ja tarjoile pikkujoulujuhlissa. Täytä taatelit sinihomejuustolla ja pähkinöillä ja tarjoile glögin kera. Tai yhdistä taatelit pähkinä-suklaalevitteeseen ja leivo taatelikuusi. Mihin herkkuun päädytkin, et voi epäonnistua. Taatelitakuu!

Persimon

Pilkku ei ole virhe. Persimon on makea, mehukas ja marjojen sukua hedelmäisestä ulkonäöstään huolimatta. Syö sellaisenaan, kokeile leivonnaisiin tai pilko juustolautaselle fetan, sinihomejuuston tai goudan kylkeen. Ruskeat pilkut pinnassa kertovat, että kyseessä on erityisen makea yksilö. 

Puikulaperuna, Suomi

Makea tyyppi. Jauhoisista puikulaperunoista syntyy samettinen, lähes keltainen muusi ja täydellinen imelletty perunalaatikko. Vaihteeksi voisit kokeilla tuplapaahtoa: keitä puikuloita viisi minuuttia, mausta ja sujauta uuniin paahtumaan. Kannattaa muuten tehdä suosiolla tuplasatsi.

Punainen päärynä

Punainen planeetta. Joulupäärynä on tietysti vähän punainen, hyvin mehukas ja erittäin makea. Keitä päärynät glögissä ja tarjoile ne joulupöydän jälkkärinä tai rakenna niiden ympärille jouluinen pavlova. Älä pelästy kovaa ulkokuorta: punaiset päärynät ovat kypsinäkin tiukkapipoja.

Granaattiomena

Maailman kaunein siemen. Granaattiomenan siemenet saat helpoiten irti, kun halkaiset hedelmän ja koputtelet puolikasta lusikalla. Vaiva kannattaa, sillä siemenet kaunistavat minkä tahansa ruoan. Ellet halua pureskella siemeniä, tee simppeli granaattiomenakastike ja valele se hedelmäisen sienisalaatin päälle.

Satokausireseptit

Lisää aiheesta

Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5