Näin teet täydelliset laskiaispullat

30.1.2018
1 arviota

Täydellisen kuohkeat laskiaispullat syntyvät, kun taikina saa kohota kaikessa rauhassa. Katso helpot kuvaohjeet.

Näin teet täydelliset laskiaispullat

1. Lämmitä 5 desiä maitoa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon 50 g hiivaa, 2 dl sokeria, 1 rkl kardemummaa ja 1 tl suolaa. Lisää muna. Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää 150 g pehmeää margariinia.

Näin teet täydelliset laskiaispullat

2. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia. Älä kiirehdi! Rauhassa kohonnut taikina takaa kuohkeat pullat. 

Näin teet täydelliset laskiaispullat

3. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä jauhotetulla alustalla pyöreiksi pulliksi. Pyöritä pullaa kämmenkupissa ja paina samalla kevyesti pöytää vasten. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinan alla 15 minuuttia.

Näin teet täydelliset laskiaispullat

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla. Ripauta pinnalle rae-sokeria, mikäli haluat perinteisen koristelun (uudet koristeet kohdassa 5). Paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.

5. Koristele pullat halutessasi: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota päälle nonparelleja tai pyöräytä pulla (erikois)hienossa sokerissa.

6. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Sipaise pullien pohjalle vadelmahilloa tai viipale mantelimassaa. Lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullien päälle hatut ja herkuttele.

teksti
kuvat Tuomas Kolehmainen
kuvausjärjestelyt Kaisa Jouhki
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5