Näin riisipuurosta tulee täydellistä - poimi myös vinkit puuronjämille

20.12.2017
0 arviota
Riisipuuro

Näillä vinkeillä saat riisipuuron onnistumaan liedellä tai uunissa. Poimi myös ohjeet riisipuuron jämien hyödyntämiseen.

Jos keität riisipuuron, näin vältät pohjaan palamisen:

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää suola vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.
  • Keitä ensin riisejä hetki vähäisessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maitoa vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita hyvin ja tasaisin väliajoin.

Jos teet puuron uunissa:

  • Käytä tarpeeksi isoa haudutusastiaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esim. foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.

Maidon voit korvata:

Käytä kasviperäistä maitojuomaa sama määrä kuin tavallista maitoa.

Tuunaa riisipuurosta

Näitä ohjeita voit hyödyntää myös joulun jälkeen, jos riisipuuroa jää yli.

Teksti
Kuvat SOK ja iStock
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5