Näin riisipuurosta tulee täydellistä - poimi myös vinkit puuronjämille

20.12.2017
1 arviota
Riisipuuro

Näillä vinkeillä saat riisipuuron onnistumaan liedellä tai uunissa. Poimi myös ohjeet riisipuuron jämien hyödyntämiseen.

Jos keität riisipuuron, näin vältät pohjaan palamisen:

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää suola vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.
  • Keitä ensin riisejä hetki vähäisessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maitoa vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita hyvin ja tasaisin väliajoin.

Jos teet puuron uunissa:

  • Käytä tarpeeksi isoa haudutusastiaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esim. foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.

Maidon voit korvata:

Käytä kasviperäistä maitojuomaa sama määrä kuin tavallista maitoa.

Tuunaa riisipuurosta

Näitä ohjeita voit hyödyntää myös joulun jälkeen, jos riisipuuroa jää yli.

Teksti
Kuvat SOK ja iStock
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5