Näin loihdit à la carte -tasoiset annokset laivan buffetissa

19.3.2018
3 arviota

Helsinkiin saapuvaa Tallinnan-laivamatkaajaa odottaa pääkaupungissa runsas ravintolatarjonta, mutta mitä jos ruuan söisikin vasta laivalla? Hyppäsimme Helsingistä etelänaapuriimme liikennöivälle Eckerö Linen m/s Finlandialle ja testasimme tarjonnan. Kaupallinen yhteistyö/ Eckerö Line.

Buffetin tarjonnasta jokainen voi koota itselleen à la carte -tasoisen annoksen.

Laivamatka Tallinnaan kestää reilut kaksi tuntia. Siinä ajassa ehtii syömään rauhassa ja nauttimaan Itämeren upeista maisemista. Pöytävaraus kannattaa tehdä jo matkavarauksen yhteydessä, mutta varauksen teko paikan päälläkin onnistuu, kuten teimme nyt.  

Varausta tehtäessä paljastuu yllättävä seikka: laivalla ei ole lainkaan perinteistä à la carte -ravintolaa. M/s Finlandialla kaikki paukut on pantu buffettiin, joka lupaa tarjota asiakkaille monipuolista ruokaa vaativinkiin tarpeisiin.

Buffetin menu vaihtuu seitsemän kertaa vuodessa", kertoo laivan Chef de Cuisine Tuomas Sillanpää.

"Aamulähdöillä Helsingistä tarjoillaan kaksi aamiaiskattausta, ja perinteinen buffet-pöytä on tarjolla päivän muilla lähdöillä. Buffetin menu vaihtuu seitsemän kertaa vuodessa", kertoo laivan Chef de Cuisine Tuomas Sillanpää

Satokausiajattelua ja suomalaista ruokaa

Jonotus buffetin linjastolla ei houkuta, mutta onneksi väkimäärä on maltillinen, ja ruoan ääreen pääsee nopeasti. Vastassa ei myöskään ole takavuosilta tuttuja eineslihapullia lisukkeineen, vaan satokausiajatteluun perustuvasta tarjonnasta voi koota mieleisensä annokset ammattikokkien paikan päällä valmistamista tuoreista herkuista.

M/s Finlandialla jopa 80 % ruoasta tehdään käsityönä laivalla, ja tarjonta on täysin à la carte -tasoista.

Raaka-aineissa suositaan suomalaista ja esimerkiksi leivonnaiset paistetaan varta vasten buffetin asiakkaille kehiteltyjen reseptien pohjalta.

"M/s Finlandialla jopa 80 % ruoasta tehdään käsityönä laivalla, ja tarjonta on täysin à la carte -tasoista", Sillanpää toteaa.

Ei hassumpaa, varsinkin kun valmiiden lista-annosten sijaan lautasen voi täyttää aina juuri sellaisilla herkuilla, jotka itselle kulloinkin parhaiten maistuvat. 

Lue myös

Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5