Näin kokoat herkullisen juustolautasen

13.10.2017
0 arviota

Ihania juustoja ja lasi lempijuomaa, siinä hemmotteluillan helpoin kaava. Tuunaa juustot karamellipähkinöillä ja hillolla.

1. Sulatettu cheddar on dippikastikkeiden kunkku. Sekoita 2 dl ruokakermaa ja 2 tl vehnäjauhoja. Kiehauta ja lisää 160 g raastettua cheddaria. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää silputtuja jalapenoja maun mukaan.

2. Mausteinen omenahillo sopii sinihomejuuston seuraksi. Pane kattilaan ½ kg kuorittuja paloiteltuja omenoita, 1 kanelitanko, 2 neilikkaa, 1 tähtianis ja ½ dl vettä. Hauduta pehmeäksi, lisää 1 dl hillosokeria ja ½ dl sitruunamehua. Keitä 10 minuuttia.

3. Valio Karelia on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi tehty juusto, joka sopii herkutteluun ja ruoanlaittoon.

Omenasiideri sopii juustojen kyytipojaksi. 

4. Roquefort on ranskalainen sinihomejuusto. Suolainen juusto rakastaa makeaa hilloa

5. Brie on valkohomejuusto. Tarjoa se huoneenlämpöisenä, jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.

6. Manchego on espanjalaisten ylpeys ja makupari makeille pähkinöille. Kokeile hunajan kanssa!

7. Suolaisen makeat karamellipähkinät istuvat täydellisesti juustopöytään. Sulata pannulla 2 rkl voita, lisää 2 rkl sokeria, 1 tl siirappia ja 100 g saksanpähkinöitä. Kuumenna sekoitellen 5–10 minuuttia. Mausta sormisuolalla.

 

 

Teksti
Kuva Juha Salminen
Arvioi artikkeli

Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5