Miten pitäisi syödä? Uusi podcast tarttuu ruokakeskustelun kuumimpiin aiheisiin

17.4.2018
1 arviota

Ossi Paloneva ja Noora Shingler

Ruokakupla on uusi podcast-sarja, joka purkaa ruokaan liittyvän keskustelun pureskeltaviin osiin argumentoiden puolesta ja vastaan. Aiheista keskustelevat toimittaja Noora Shingler ja kokki Ossi Paloneva. Kuuntele täältä!

Vegebuumi, suomalainen ruoantuotanto, kotimainen kala, ruoan markkinointi ja ruokahävikki... Ruoka herättää tunteita. Se on samaan aikaan sekä poliittista, että henkilökohtaista - elinehto ja nautintoaine.

Ruokaan liittyvää tietoa tulee ovista ja ikkunoista, mutta mihin voi enää luottaa? Miten meidän pitäisi syödä, vai tarvitseeko lopulta muuttaa yhtään mitään?

Kuuntele viikottain ilmestyvää Ruokakupla-podcastia!

Jakso 1. RUOKAKUPLA: Fakta vs. uskomukset — mihin ruokatietoon voi luottaa?

Ruokakuplan avausjaksossa käsitellään ruokafaktaa ja fiktiota. Ketä tulisi uskoa terveysväittämien viidakossa? (Spoileri: ei ainakaan omaa kehoa tai uutisia!) Noora unelmoi raaka-ainefaktan saamisesta hevi-osastolle ja Ossi ihmettelee, miksei ranskalaisilla illallisseurueilla ole ruoka-aineallergioita? Jakson vieraana disruptiivisten teknologioiden erityisasiantuntija Lauri Reuter.
 
Ruokakupla rakentuu S-ryhmän kesällä 2017 julkaiseman Ruokamanifestin teemoille.
 
Pääset kuuntelemaan podcastia myös tästä.
 
  • Noora Shingler on ekologiseen ja eettiseen kuluttamiseen keskittyvä toimittaja ja kulutuskriittisen Kemikaalicocktail-blogin perustaja. Shingler on aikaisemmin mm. työskennellyt YLE:n Kuningaskuluttaja-ohjelmassa, kosmetiikkakemikaalisovellus-CosmEthicsissa, sekä kirjoittanut bestseller-tietokirjan ruoka- ja kosmetiikkakemikaaleista.
  • Ossi Paloneva on itseoppinut villiruokakokki ja ruoka-alan yrittäjä. Paloneva on ollut mukana perustamassa Suomen ensimmäistä hävikkiruokaravintolaa, lähiruokaan keskittyvää EGG-pikaruokakonseptia, sekä pyörittänyt omaa VILLD-villiruokaravintolaansa. Työssään Paloneva keskittyy tulevaisuuden raaka-aineisiin ja ruoan ekologisuuteen.
     
Teksti
Kuva Kemikaalicocktail
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5