Marraskuun satokausikasvikset - väriä lautaselle

31.10.2017
0 arviota
Mitkä kasvikset ovat nyt parhaimmillaan? Yhteishyvä vinkkaa

Esittelyssä kuukauden satokausikasvikset: väriporkkana, Bimi broccolini, keltajuuri, granaattiomena, persimon, satsuma, klementiini ja omena Honey Crunch.

Väriporkkana, Suomi

Vaihda väriä. Suomen syödyin juures on oranssi porkkana. Pelkästään siksi tekee välillä hyvää vaihtaa väriä. Keltaiset, purppuraiset ja valkoiset väriporkkanat ovat vähemmän makeita, mutta muuten ihan yhtä hyviä kuin oranssit. Käytä kuten tavallistakin.

Bimi broccolini

Rakkauslapsi. Mitä syntyy, kun parsakaali risteytyy kiinankaalin kanssa? Vähän makea espanjalainen Bimi-varsiparsakaali, jota voit syödä vaikka raakana. Mitä jos kuitenkin leipoisit kahden kaalin rakkauden kunniaksi piirakan: täytteeseen tarvitset kermaviiliä, munan ja emmentaljuustoa.

Granaattiomena

Rumpalin lemmikki. Jos ajattelet, että granaattiomena on hankala hedelmä, ajattele uudestaan. Mehukkaat ja vitamiineja pursuavat siemenet saat irti leikkimällä rumpalia. Halkaise granaattiomena ja koputtele puolikasta päältä lusikalla. Käytä siemenet sellaisenaan jäätelön, jogurtin tai puuron päällä.

Keltajuuri, Suomi

Se siistimpi sisko. Jos tykkäät punajuuresta, rakastat keltajuurta. Mieto ja makea keltajuuri maistuu yhtä hyvältä kuin suositumpi pikkusiskonsa, muttei värjää ympäristöään. Käytä keltajuurta kuten punaista versiota: paahda, keitä, säilö etikkaan tai tee vaihteeksi keltainen borssikeitto.

Persimon

Juuston paras kaveri. Pienet ruskeat pilkut persimonin pinnassa kertovat siitä, että hedelmä on kypsä ja erittäin makea. Soseuta herkkuhedelmät jäätelön tai rahkan päälle tai villiinny hiukan ja viipaloi ne juustolautaselle: feta, vuohenjuusto, sinihomejuusto ja gouda rakastavat persimonin makeutta.

Satsuma

Vihreä on hyvä väri. Kun valitset satsumia, älä tuijota kuoren väriä. Vihertävä hedelmä on ihan yhtä kypsä ja mehukas kuin keltainen tai oranssikin. Tärkeintä kuoressa on se, että se ensin suojaa mehukasta hedelmälihaa ja irtoaa sitten helposti. Mahtava käyttöliittymä!

Klementiini

Pikaruokaa, ole hyvä. Kun mandariini ja appelsiini risteytetään, syntyy maailman helpoin sitrushedelmä. Klementiini on usein siemenetön mutta aina simppeli kuoria. Jos haluat vähän tuunailla, keitä klementiineistä inkiväärillä maustettua marmeladia ja levitä pala aurinkoa paahtoleivällesi.

Omena Honey Crunch

Paratiisin hedelmä. Tässä se on, täydellinen omena. Kun puraiset Honey Crunchia, kuulet juuri oikean rouskahduksen ja saat suun täyteen makeaa mehua. Täydellisyys ei johdu ihmeestä vaan siitä, että Honey Crunchin solut ovat tavallista suuremmat. Tylsää, mutta herkullista.

Katso satokausireseptit

Avainsanat: satokausi
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5