Markun ja Anitan mysli tunnetaan ympäri Suomea – kuiva kesä jätti sadon kolmannekseen

30.8.2018
1 arviota
Anita ja Markku Nikki

Anita ja Markku Nikki

Kaurabuumi näkyy sysmäläisen kauramyslin myynneissä. Sysmän Luomuherkut on perheyritys, joka valmistaa tuotteita luomuviljasta. Heidät tunnetaan erityisesti mysleistään.

"Myslit, joiden pääraaka-aineena on kaura, niiden menekki on kasvanut," kertoo yrittäjä Markku Nikki.

Anita ja Markku Nikki ovat valmistaneet mysliä vuodesta 2000. Kaikissa käytetään kotimaista luomukauraa. Viime keväänä myyntiin tuli myös uusi vähäsokerinen, vegaaninen mysli.

"Se on lähtenyt hyvin liikkeelle. Olemme saaneet kautta linjan positiivista palautetta sokerittomuudesta. Tuotteessa ei siis ole lisättyä sokeria. Lisäksi myslissä on mukana siemeniä."

Pienelle perheyritykselle uuden tuotteen lanseeraus on iso urakka.

"Meille on hyvä tahti, että saamme yhden uutuuden muutaman vuoden sisään markkinoille."

Myslien lisäksi yritys myy sipulikeittoa ja vegaanista luomukaurapihviä.

Sato jäi kolmannekseen

Nikkien tilalla viljellään kauraa, vehnää, ruista ja apilavaltaisia nurmia. Kuluneen kesän kuivuuden takia sato jäi heillä tänä vuonna kolmannekseen normaalista.

"Näin kuivaa kesää ei ole omana aikanani koskaan ollut. Uskon kuitenkin, että saamme normaalisti tuotteet valmistettua," Markku Nikki sanoo luottavaisena.

"Toivoisin, että ihmiset käyttäisivät kotimaisia tuotteita ja näin tukisivat suomalaisia tuottajia."

Muutaman vuosi sitten kuvatulla videolla näkyy vanha ruisjauhon sekoittaja. Uskollinen kone pyörii yhä Sysmässä tuotantotiloissa.

"Se on viimeinen kone, joka meiltä hajoaa", Markku Nikki naurahtaa.

Teksti
Kuvat SOK ja Pinja Nikki
Avainsanat: kaurahiutale mysli
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5