Makumuistoni: Kari Lumikero

21.6.2017
0 arviota

Toimittaja Kari Lumikero tapaa kesällä suomalaisia näille rakkaiden ja tärkeiden makumuistojen äärellä. Mutta mitä Makumuistoja-ohjelman juontaja on itse mieltä ruoasta?

Mikä ruoka oli lapsuuden inhokkisi?

"Suuri inhokki oli ruispuuro. Vaikka siihen laittoi kuinka paljon sokeria, se ei vain maistunut. Siinä tökki voimakas rukiin maku – ja usein puuroon lisätty kirpeä puolukkahillo."

Entä suosikkisi?

"Minusta tuli jo kouluaikana suuri keittojen ystävä. Lihakeitto oli suursuosikkini. Siskonmakkaraa vien nykyään mukaan kotiin Unkariinkin, jotta saan siskonmakkarakeittoa."

Mikä on salainen ruokapaheesi?

"Aamiaisella syön pari keksiä teen kera. Ei täytekeksejä, vaan tavallisia. Luoja pitäköön minut erillään munkeista. Ne maistuivat jo armeijassa.  Oikeita sokerikuorrutettuja munkkirinkilöitä ei muuten juuri saa muualta kuin Suomesta. On tuskaa ajaa ABC:n ohi ilman, että koukkaan munkille."

Mitä kokkasit aikoinaan lapsillesi?

"Makaronilaatikkoa. Se on nyt lapsenlapsieni suosiossa. Kuulemma parempaa kuin tyttäreni tekemä. Lastemme perheissä kasvissyönti on yleistynyt. Mutta ei minua haittaa tehdä kahta eri versiota makaronilaatikosta – lihaa ja kasvista."

Mitä mieltä olet kasvisruoasta?

"Olen kerran tehnyt jopa kasviskinkun pavuista. Kasvisruokien valmistaminen vaatii keskittymistä ja oppimishalua, mutta ne ovat oikein maukkaita. Suosikkejani ovat papupohjaiset kasvisruoat. Sitä en ymmärrä, miksi kasvisruokien pitäisi olla liharuokien näköisiä."

Mitä kaipaat suomalaiseen ruokakauppaan?

"Kohtuuhintaista ankanlihaa. Se on hyvää ja terveellistä."

Mitä perinneruokaa haluaisin kokeilla?

"Rössypottua – siitä en tiedä mitään. Oululaiset ystäväni kehuvat. Maistamistani perinneruoista muikkukukko on suosikkini."

Kari Lumikeron juontama Makumuistoja-ohjelma MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 20–21 19.7. alkaen

 

 

Teksti
Kuva Warner Bros
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5