Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivontavinkit: sokerikakkupohja

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.7.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Sokerikakkutaikinasta voi leipoa täytekakkupohjia, leivoksia, kääretorttuja ja makeita paistoksia. Onnistu sokerikakkupohjassa näillä ohjeilla.

Sokerikakkutaikinaan käytetään yhtä paljon munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Osan jauhoista voi korvata perunajauhoilla tai ohrakkaalla, jolloin leivonnaisesta tulee erityisen pehmeä.

Taikinaa voi maustaa muun muassa kaakaojauheella, kookoshiutaleilla, pähkinä- tai mantelirouheella.

7 vinkkiä onnistumiseen

  1. Voitele vuoka ja jauhota se ennen taikinan valmistamista, koska vaahdotettu taikina ei mielellään kestä odottamista ennen paistamista.
  2. Parhaiten munat vatkautuvat huoneenlämpöisinä. Käytä sähkövatkainta tai yleiskonetta. Vaahto on valmista, kun se on sakeaa ja lähes valkoista ja sen pinnalla pysyy vatkaimista valuvalla vaahdolla piirretty kuvio.
  3. Vatkaa puhtailla välineillä; rasvaiset vatkaimet estävät munien ja sokerin vaahtoutumisen.
  4. Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet ensin keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
  5. Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen, sillä vaahto laskeutuu kovasta sekoittamisesta.
  6. Älä avaa uunia paistamisen ensimmäisinä kymmenenä minuuttina, sillä se voi aiheuttaa leivonnaisen laskemisen.
  7. Kakun kypsyyden voi kokeilla pistämällä puutikun kakun keskiosaan. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Sokerikakkutaikina soveltuu esimerkiksi mansikkakakun pohjaksi.

Katso resepti

Katso lisää vinkkejä kakkupohjan leipomiseen