Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokkaa kalkkunaa

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 20.1.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Kokkaa kalkkunaa

Kalkkunanliha on maultaan ja ominaisuuksiltaan hyvin lähellä broilerinlihaa. Kalkkuna on kuitenkin broileria karkeasyisempää ja vähärasvaisempaa. Kalkkunan filee on vaaleaa ja maultaan mietoa, reisiliha punertavaa ja voimakkaamman makuista. Suosituimpia kalkkunatuotteita ovat pihvit ja leikkeet sekä erilaiset leikkeleet.

8 syytä syödä kalkkunaa

Kalkkunan liha

  1. on vähärasvaista. Rasvapitoisuus on 1–7 %. Kalkkunan lihan sisältämästä rasvasta suurin osa on elimistölle edullista pehmeää rasvaa.
  2. on kevyttä. 100 g:ssa kalkkunan paistileikettä on 120 kcal, kalkkunarullassa vain 86 kcal.
  3. sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia.
  4. sisältää erityisen runsaasti B-ryhmän vitamiineja.
  5. on hyvä kivennäisaineiden, kuten sinkin, seleenin ja fosforin lähde.
  6. kypsyy nopeasti paistinpannulla, vokissa, uunissa tai grillissä.
  7. on miellyttävän ja miedon makuista, ja helppo maustaa mieleiseksi.
  8. on mureaa ja oikein valmistettuna myös mehevää.