Katja Ståhl: Syön hevosten porkkanoita välipalaksi

2.8.2017
0 arviota
Katja Ståhl: Syön hevosten porkkanoita välipalaksi

Radiotoimittaja Katja Ståhl käy monta kertaa päivässä kaupassa, mutta unohtaa ottaa eväät talleille. Lapsilleen hän laittaa ruokaa, joka on ihan jees.

Mitä ruoka sinulle merkitsee?

"Ruoka merkitsee minulle sekä nautintoa että ravintoa. Hätäpäissäni syön mitä vain. Kollegallani on kahvila, josta hän roudaa ylijääneet leivonnaiset meille radioon. Älyttömintä on, että välillä tulee vedettyä pullaa nälkään."

Millaisia ruokaostoksia teet?

"Ruokaostoksilla käyn kaksi tai kolme kertaa päivässä, koska en vain osaa ostaa kerralla kaikkea. Suosin tuttuja kauppoja, koska en pidä kaupoissa haahuilusta. Ostan usein jogurttia, juustoa ja paperipussileipää. 16- ja 17-vuotiaille lapsilleni tulee aina jotain yllättävää menoa, enkä viitsi laittaa ruokaa itselleni. Joka ilta käyn talleilla. Matkalla popsin banaanin, suklaapatukan tai pähkinöitä. Joskus jos minulla ei ole eväitä talleilla, saatan nakertaa hevosten porkkanoita."

Kenet kutsut ruokapöytääsi?

"Ruokapöytääni kutsun perheen ja kavereita, etenkin keittotaitoisia. En edes yritä väittää, että osaisin tehdä kovin kummoista ruokaa. Hiljattain opin ystävältäni Eevalta, ettei valkosipulia pidä rutata puristimen läpi, ellei halua ruokaan kitkerää makua. Meillä ollaan pöydässä rehellisiä. Jos ruoka on pahaa, sen saa sanoa. Jos se on syömäkelvotonta, lähdemme ulos syömään. "Oho äiti, täähän on ihan jees!" on ehkä paras saamani kiitos."

Mikä tekee ruokahetkestä nautinnollisen?

"Nautin siitä, kun muut laittavat ruokaa. Olen erinomainen päivällisvieras. Syön paljon ja kehun vuolaasti ja aidosti, koska pidän kaikesta ruoasta. Olen innoissani joka kerta kun pääsen syömään toisten tekemää ruokaa. Olen saanut jopa tunnustusta siitä, että minulle on mukavaa tehdä ruokaa. Minullakin on siis ruokapöydässä tärkeä tehtävä."

Millainen on suurin ruokaan liittyvä oivalluksesi?

"Suurin ruokaan liittyvä oivallukseni tapahtui yhdeksänvuotiaana. Olin keitellyt munia noudattaen tarkasti keittoaikoja, mutta munat jäivät aina liian löysiksi. Sitten sain kuulla, että aika lasketaan siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Opin myös, että munat täytyy aina pelästyttää eli käyttää kylmässä vedessä, jotta kuori irtoaa."
 

Katja Ståhl juontaa Radio Nostalgian iltapäiviä maanantaista torstaihin. Hän omistaa kaksi hevosta ja pitää Kavioliitossa-blogia. Katja on mukana järjestämässä Helsinki International Horse Show'ta 18.–22. lokakuuta.

Teksti
Kuva Maija Astikainen
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5