"Jokaisen täytyy voida syödä hyvin ilman että se maksaa maltaita"

26.1.2018
0 arviota
Veli-Pekka Ääri

Yhteishyvän päätoimittaja Veli-Pekka Ääri 

Yhteishyvän päätoimittaja Veli-Pekka Ääri kertoo, miksi S-kaupat liputtavat terveellisyyden, kotimaisuuden ja kasvisten käytön puolesta.

Monessa perheessä syödään jo nyt terveellisesti, mutta ostoskoritietojen perusteella petrattavaakin on.

Lapsiperheiden ruokaostoksissa alikorostuvat tuore kala, hedelmät, vihannekset ja ruisleipä.

Muroja, vanukkaita, nuudeleita ja ranskanperunoita syödään sen sijaan keskivertoa enemmän. 

Päätimmekin tehdä kaikkemme, jotta terveellisemmistä tuotteista tulisi entistä houkuttelevampia hinnaltaan.

Monessa perheessä syödään jo nyt terveellisesti, mutta ostoskoritietojen perusteella petrattavaakin on. 

Haluamme, että jokaisella suomalaisella on mahdollisuus syödä hyvin ilman että se maksaa maltaita. Siksi liputamme terveellisyyden, kotimaisuuden ja kasvisten käytön puolesta.

Osuuskaupan toiminnan tarkoitus on tehdä kauppaa niin, että hyöty ei valu ylimääräisille välikäsille vaan suoraan suomalaisiin koteihin.

Hyöty ei valu ylimääräisille välikäsille vaan suoraan suomalaisiin koteihin. 

Esimerkiksi kahdenkymmenen euron ruokaostoskorista jää osuuskaupalle katetta alle neljä euroa ja voittoa kuusikymmentä senttiä.

Katteilla maksetaan henkilökunnan palkat, kauppakiinteistöt, sähköt ja hävikki. Voitto käytetään tulevaisuudessa pärjäämiseen.

Jos ruoka kallistuisi Suomessa yhden prosentin, tulisi se maksamaan meille suomalaisille yli 150 miljoonaa euroa. Ruokakauppa on siis suurten volyymien ja pienten marginaalien kustannustehokasta taidetta.

Kun hyllyjen välistä kuuluu tulevaisuudessa lapsen ääni "Haluun ton!" sen terveellisimmän tuotteen kohdalla, ja vanhempi nostaa tuotteen koriin myös hinnan nähtyään, olemme onnistuneet tehtävässämme.

Teksti
Kuva Satu Kemppainen
Avainsanat: sinulla töissä
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5