Hyvän pullan salat

30.1.2018
1 arviota

Itsetehty pulla vie jalat alta. Näillä helpoilla ohjeilla valmistat kuohkean pullataikinan.

  • Ota raaka-aineet pari tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön, jotta kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
  • Käytä puolikarkeita- tai erikoisvehnäjauhoja. Näistä muodostuu alustaessa paras sitko.
  • Lisää jauhoja vähitellen, alusta eli vaivaa sitko taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Näin pullat pysyvät pyöreinä ja rakenne ilmavana.
  • Tee mieluummin pehmeämpi taikina kuin liian kova. Jauhoja voi lisätä vielä leivinalustalla.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa, esimerkiksi lieden vieressä. Voit myös nostaa kulhon lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
Teksti
kuva Tuomas Kolehmainen
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5