Grillimakkarat kesäpöytään

1.6.2016
1 arviota
Grillimakkara ja ranskalainen perunasalaatti

Grillimakkara maistuu vaikkapa ranskalaisen perunasalaatin kera.

Ei kesää ilman makkaraa. Nykyään valinnanvaraa riittää braatvurstista chilillä maustettuun grillimakkaraan. Poimi omat suosikkisi sekä seuraan sopivat lisäkkeet!

Braatvursti
Saksasta lähtöisin oleva makkara tarjotaan perinteisesti vehnäsämpylän ja sinapin kera. Usein kylkeen pannaan myös hapankaalia tai perunasalaattia.
 
Broilerimakkara
Mainio vaihtoehto, jos et syö punaista lihaa.
 
Chorizo
Espanjalaista alkuperää oleva makkara sopii etenkin tapaslautaselle vaikkapa manchego-juuston, oliivien ja suolakeksien seuraan.
Osa grillattavista chorizoista on raakamakkaroita, joita tulee kypsyttää grillissä hitaasti parikymmentä minuuttia.
 
Grillimakkarat
Perinteisten grillimakkaroiden lihapitoisuus vaihtelee.
Grillimakkarat nautitaan usein sinapin tai ketsupin kera – valinta on makuasia.
 
Maustetut grillimakkarat
Jos haluaa makkaraansa lisämakua, vaihtoehtoja on nykyään valtavasti: juustoisia, chilillä maustettuja, valkosipulilla höystettyjä….
Juustoiselle grillimakkaralle sopii esimerkiksi mausteinen porkkana-kikhernesalaatti, chilillä maustetulle raikas tomaatti-fetasalaatti ja valkosipulilla höystetylle Välimeren salaatti
 
Lammasmakkara
Usein hieman voimakkaamman makuisen makkaran lisukkeiksi sopivat esimerkiksi kaali- ja perunasalaatit
 
Raakamakkara
Makkaramassa on raakaa, joten se pitää kypsentää hyvin.
 
Ryynimakkara
Nimensä mukaisesti ryynejä sisältävässä makkarassa on yleensä vähän lihaa (usein possua).
 
Soijamakkara
Kasvissyöjän makkaravalinta saa usein makua mausteista kuten pomeranssinkuoresta.
Teksti
Kuva Laura Riihelä
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5