Gallup: Minkälaisia herkkuja teet ruoantähteistä?

14.8.2015
0 arviota
Gallup: Minkälaisia herkkuja teet ruoantähteistä?

Syksyllä vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on kasvattaa ruoan arvostusta, kiinnittää ihmisten huomiota ruokahävikkiin ja kannustaa vähentämään ruoan heittämistä roskiin. Kysyimme Kappelin, Virgin Oilin ja Vltavan asiakkailta, minkälaista ruokaa heillä jää tähteeksi ja miten he sitä hyödyntävät.

1. Mitä ruokaa sinulla jää useimmiten yli?    

2. Millä tavalla hyödynnät riperuokia kotona?

3. Onko sinulla jokin riperuoasta tehty herkku? Mikä se on?

Jürgen Vanlommel

Jürgen Vanlommel, 40

1. Perunoita ja vihanneksia jää monesti yli, mutta lihaa ei juurikaan jää syömättä. Yleensä syön ylijääneet ruoat seuraavana päivänä pois. Asun yksin, joten laitan ruokaa vain sen verran, että sitä riittää kahdeksi päiväksi.

2. Ylijääneet perunat kokkaan uunissa lihan ja vihannesten kanssa tai teen niistä ranskanperunoita. Olen nimittäin kotoisin Belgiasta, jossa syödään paljon ranskanperunoita. Joskus teen myös perunamuusia.

3. Herkkuani on keitetty parsakaali ja kala, jotka päällystän maito-juustokastikkeella. Tällainen valkokastike on yleinen Belgiassa.

Raili Häkkinen

Raili Häkkinen, 51

1. Meillä jää useimmiten pastaa yli.

2. Lämmitän ylijääneen pastan seuraavana päivänä ruoaksi.

3. Teen tähteistä pitsaa, jota en saisi syödä itse, jotta linjani pysyvät kunnossa. Poikani voivat syödä sitä, mutta jos he eivät ole syöneet kaikkea, sitten minä syön loput.

Ville Jalovaara

Ville Jalovaara, 39

1. Maitotuotteita saattaa jäädä käyttämättä.

2. Yhdistelen ylijääneitä ruokia toisiinsa ja lämmitän ne, yleensä kyllä kaikki tulee syötyä. Kovinkaan usein ruokaa ei jää hirveästi yli.

3. Lapsina söimme köyhiä ritareita, joita mummo teki usein. Nykyisin teen niitä vain harvoin itse.

Hilda Vanderpooten

Hilda Vanderpooten, 39

1. Vihanneksia jää syömättä.

2. Yleensä yhdistän ylijääneet kasvikset ja teen niistä wokin.

3. Herkkuni on rapuja ja vihanneksia punacurry-kastikkeessa.

Mikä on sinun hävikkiruokavinkkisi? Jätä kommentti!

Teksti
Kuvat Laura Riihelä ja Elise Tamminen
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5