Erilaiset rahkat vertailussa

26.1.2015
0 arviota
Erilaiset rahkat vertailussa

Rahka on proteiinipitoisuuden ansiosta oiva välipala kuntoilijalle. Pakkausmerkinnät auttavat löytämään omaan tarpeeseen sopivan rahkan runsaasta valikoimasta.

Vähärasvainen rahka sopii sellaisenaan välipalaksi tai muunneltuna jälkiruokiin ja leivontaan. Kirpeän rahkan makua pehmennetään usein lisäämällä joukkoon sokeria, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta sekä marjoja ja hedelmiä.

Kotileipuri käyttää rahkaa herkullisiin rahkapulliin ja -piirakoihin. Ortodokseilla rahka kuuluu olennaisesti pääsiäisen ruokaperinteisiin, ja siitä tehdään muun muassa pashaa.

Vähärasvaisuus ja proteiinipitoisuus tekevät rahkasta ykkösvälipalan kuntoilijoille ja urheilijoille, erityisesti voimalajien harrastajille. Proteiini on merkittävässä roolissa silloin, kun halutaan kasvattaa tai ylläpitää lihaskuntoa. Rahkatuotteiden proteiinipitoisuus vaihtelee valmisteen mukaan 10 prosentin molemmin puolin. Lisäksi rahkan sisältämä kalsium pitää luut vahvoina.

Maitorahka luokitellaan tuorejuustoksi. Sen tekoprosessi muistuttaa kuitenkin hapanmaitotuotteiden valmistusta, sillä rahkaa saadaan lehmänmaidosta maitohappobakteerien ja juoksetteen avulla. Saostamisen jälkeen siitä poistetaan heraa, jolloin rahkan rakenteesta tulee tasainen.

Rahkapurkki tulee säilyttää jääkaapissa. Parasta ennen -päivämäärä sijaitsee tuotteen kannessa. Avaamisen jälkeen rahka kannattaa käyttää 3–4 päivän kuluessa.

Rahkan proteiinit sisältävät runsaasti elimistölle välttämättömiä aminohappoja.

Rainbow vanilijarahka

VÄLIPALALLE

RAINBOW VANILJARAHKA 150 G

Annospikariin pakattu vaniljarahka maistuu sellaisenaan tai marjoilla ja hedelmillä tuunattuna välipalana tai jälkiruokana. Sitä kannattaa kokeilla myös kääretortun tai tuulihattujen täytteenä. Tuote sisältää proteiinia 7,9 %, rasvaa 4 %, hiilihydraatteja 18 % ja energiaa 131 kcal/100 g. Valmistusmaa Viro.

Valio Vanilla rahkavaahto

HERKUTTELUUN

VALIO VANILLA RAHKAVAAHTO MANSIKKA LAKTOOSITON 100 G

Pehmeä rahkavaahto on valmis herkku sellaisenaan. Mansikkaisen jälkiruoan voi muokata juhlavammaksi lisäämällä siihen tuoreita marjoja, suklaakastiketta ja kermavaahtoa. Pikarillinen sisältää proteiinia 5,5 %, rasvaa 4,5 %, hiilihydraatteja (sokeria) 19 % ja energiaa 140 kcal. Valmistusmaa Suomi.

Valio pehmeä täyteläinen maitorahka

KUNTOILIJALLE

VALIO PEHMEÄ TÄYTELÄINEN MAITORAHKA 250 G

Sileä ja täyteläinen rahka sopii sellaisenaan niin laihduttajalle kuin kuntoilijallekin. Sitä voi lisätä myös smoothien tai pannaritaikinan joukkoon. Hedelmä­mehulla notkistettuna rahka toimii oivana palautumisjuomana. Tuotteessa on proteiinia 9 %, rasvaa 2,3 %, hiilihydraatteja 3,9 % ja energiaa 70 kcal/100 g. Valmistusmaa Suomi.

Kotimaista maitorahka

KEVYEEN RUOKAVALIOON

S-RYHMÄN KOTIMAISTA MAITORAHKA LAKTOOSITON 250 G

Sopivan hapokas ja helposti lusikoitava perusrahka kuuluu niin urheilijan kuin laihduttajan ruokavalioon sellaisenaan tai esimerkiksi banaanilla ja siemenillä täydennettynä. Sillä voi keventää perinteistä voitaikinaa, ja se sopii myös juusto­kakun ja piirakan täytteeksi. Tuote sisältää proteiinia 10 %, rasvaa 0,3 %, hiilihydraatteja 4 % ja energiaa 60 kcal/100 g. Valmistusmaa Suomi.

Valio maustettu rahka Vanilja

LEIVONTAAN

VALIO MAUSTETTU RAHKA VANILJA LAKTOOSITON 200 G

Maustettu rahka on helppokäyttöinen, ja se sopii sellaisenaan sekä herkutteluun että käytettäväksi jälkiruoissa, leivonnaisissa ja välipaloissa. Rahka kestää paistamista ilman kanan­munaa esimerkiksi pullien täytteenä. Kermavaahdon kanssa se muuntuu kuohkeaksi marenkikakun täytteeksi tai hedelmäsalaatin kastikkeeksi. Tuote sisältää proteiinia 7,2 %, rasvaa 7 %,

hiilihydraatteja 16 % ja energiaa 160 kcal/100 g. Valmistusmaa Suomi.

Arla Protein -rahka

URHEILIJALLE

ARLA PROTEIN RAHKA MANSIKKA-SITRUUNAMELISSA LAKTOOSITON 200 G & VALIO PROFEEL PROTEIINIRAHKA MANSIKKA LAKTOOSITON 175 G

Lihaskuntoaan kasvattaville ja ylläpitäville suunnatut välipalarahkat sisältävät kaikkien rahkojen tapaan runsaasti hyvälaatuisia proteiineja (10/9 %), mutta vähemmän hiilihydraatteja (9,6/6,5 %) ja energiaa (80/70 kcal/100 g) kuin muut maustetut ja makeutetut rahkat. Pakkaus­selosteista selviää, millä tuotteet on makeutettu ja mitä sakeuttamis- ja aromiaineita niissä on käytetty. Molemmat valmistetaan Suomessa.

Ehrmann pehmeä rahkajogurtti

SMOOTHIEEN

EHRMANN PEHMEÄ RAHKA­JOGURTTI 0,9 % 250 G

Pehmeä rahkajogurtti maistuu sellaisenaan tai marjoilla, hunajalla ja pähkinöillä muunneltuna. Se sopii myös smoothien tai tuorepuuron osaksi. Sitruunalla, suolalla ja pippurilla höystettynä tuotteesta saa kevyen kastikkeen salaatille tai dippivihanneksille. Sisältää proteiinia 7,2 %, rasvaa 0,9 %, hiilihydraatteja 5 % ja energiaa 57 kcal/100 g. Valmistusmaa Saksa.

Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Teksti:
Kuvat: Sarri Kukkonen
Avainsanat: rahka
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5