Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broilerin jauhelihalihareseptit: 10 kevyempää arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelle

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.10.2017
|
Muokattu: 27.12.2022
Mietitkö, mitä ruokaa tekisit broilerin jauhelihasta? Vähärasvainen ja miedon makuinen kanan jauheliha on hyvä valinta, kun haluat tehdä vähän erilaista, mutta varmasti koko perheelle maistuvaa arkiruokaa. Kokeile broileripullia, kevyttä kanakeittoa, broileri-makaronilaatikkoa ja muita helppoja ruokia broilerin jauhelihasta.

Pyöryköihin, pihveihin, laatikoihin, keittoihin

Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä ruokaa, sillä se sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin. Broilerin jauhelihan maku on sikaa ja nautaa miedompi, joten mausteita voi käyttää rohkeasti. Broilerin jauhelihassa on rasvaa vain 4 grammaa sadasta.

1. Peston maustamat broileripyörykät

Näihin broileripyöryköihin ei monta ainesosaa tarvita – siitä huolehtii valmis pestokastike, jolla taikina maustetaan. P.S. Broileripyörykät maistuvat myös kylminä vaikkapa salaatin joukossa.

2. Broileripastalaatikko on vaihtelua makaronilaatikolle

Vaihda makaronit penneen ja jauheliha broileriin, niin saat tuttuun arkiruokaan uutta makua ja näköä. Tämä broileripastavuoka syödään viimeistä murua myöten, testattu on!

3. Vartissa valmis kevyt kanakeitto

Valmiiksi pilkotut tuorekasvikset, nopeasti kypsyvät täysjyvänuudelit ja kanan jauheliha eivät kaipaa seurakseen kuin vähän mausteita ja lientä. Tämä kanakeitto on kiireisen arjen pelastus!

4. Broileripyörykät kätevästi uunissa

Vihreä paprika ja chilikastike tuovat pirteyttä perinteisiin broileripyöryköihin. Broileripyörykät kypsyvät kätevästi uunissa. Voit myös pyöräyttää ne paistinpannulla rapeiksi.

5. Broilerirakettispagetti on taatusti lasten mieleen!

Italianpataa muistuttavan rakettispagettipannun kasviksia kannattaa vaihdella satokauden mukaan. Pilkkoisitko tällä kertaa mukaan vaikka keltajuurta tai broccoliinia?

6. Broilerin pannupihvit ja helppo kermakastike

Ujuta taikinaan kapriksia ja omenaa, niin saat lempeisiin broileripihveihin lisämakua. Kylkeen sopivat keitetyt perunat ja vihersalaatti. Näitä broileripihvejä kelpaa syödä viikonloppunakin!

7. Tehtäisiinkö täytettyjä paprikoita?

Ja sekoitetaan täyte tällä kertaa taco-maustetusta tuorejuustosta, kanan jauhelihasta ja täysjyväriisistä.

8. Broileritortillat – kääräise valmiiksi vartissa

Täytä tortillat broilerin jauhelihalla ja lisää reilusti raikkaita kasviksia. Nämä helpot tortillat maistuvat lounaalla, välipalana, eväänä ja illallisena.

9. Maukkaat murekepihvit ja ruohosipulikastike

Tee pihvejä kerralla isompi erä ja tarjoile viikonloppuna broilerihampurilaisten välissä.

10. Broileribolognese

Valmista bolognese vaihteeksi broilerin jauhelihasta! Runsaasti kasviksia sisältävä täyteläinen kanabolognese maistuu koko perheelle.

Katso lisää helppoja reseptejä arkeen