3 x herkkua herukasta

21.7.2016
0 arviota
Herukka on terveyspommi

Herukka on herkullinen terveyspommi. Mummokin sen tiesi: viinimarja auttaa flunssaan. Tuoreet herukat kannattaakin säilöä flunssakauden varalle. Jalosta tuttu mummonmehu siirapiksi ja käytä herukanlehdet siman tekoon.

Herukkasiirappi 
 
5 dl mustaherukkamehua 
2 dl sokeria
 
Keitä mehua ja sokeria noin vartin ajan, kunnes seos sakenee. Siirappi säilyy jääkaapissa noin viikon, ja sen voi myös pakastaa. Siirappi maistuu jäätelön ja juustojen kanssa.
 
 
Herukanlehtisima
 
5 l vettä
2 l mustaherukanlehtiä
6 dl sokeria
1 sitruuna
¼ tl hiivaa
 
Huuhdo lehdet ja laita ne sokerin kanssa sankoon. Pese ja kuori ohuelti sitruuna. Purista sitruunasta mehu, lisää se ja kuoret sankoon. kiehuva vesi. Anna jäähtyä haaleaksi. Liuota hiiva pieneen nestemäärään ja sekoita juomaan. Anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Siivilöi ja säilytä viileässä. Sima on parhaimmillaan kolmen päivän kuluttua.
 
Viinimarjahyytelö
 
2 l osittain raakoja herukoita
4 dl vettä
1 l sokeria
 
Keitä marjoja ja vettä 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Siirrä kattilaan, sekoita joukkoon sokeri. Keitä 20 minuuttia. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Kruunaa kirpeän makealla hyytelöllä vaikkapa lihapullat.
Teksti
Kuva Laura Riihelä
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5