Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vesimeloni-halloumisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1/2 kpl
Vesimelonia
200 g
Halloumijuustoa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) parsakaalia
1 kpl
Ruukku/rasia salaattisekoitusta
1/2 dl
Silputtuja kuivattuja karpaloita
1/2 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä

Lisäksi

Oliiviöljyä
Tummaa balsamiviinietikkaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa meloni viipaleiksi ja poista kuoret. Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin väriseksi kummaltakin puolelta.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä parsakaalia muutama minuutti, kunnes se lähes kypsyy mutta jää vielä napakaksi. Valuta parsakaali ja pidä lämpimänä kannen alla.

Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa se lingossa tai puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Siirrä salaatti vadille.

Lisää salaattiin meloni, halloumijuusto ja parsakaali. Viimeistele kuivatuilla karpaloilla ja pinjansiemenillä. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, tummaa balsamiviinietikkaa ja ripaus pippuria.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.7.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

234

978

16,3 g

7,8 g

6,8 g

6,8 g

3,5 g

13,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Paahdettuja pinjansiemeniä,

Oliiviöljyä,

Tummaa balsamiviinietikkaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli