Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljaiset Lucia-pullat

timer-icon60 min
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Herkullisissa Lucia-pullissa maistuu sahrami ja ne viimeistellään mehevällä vaniljatäytteellä. Lucian päivää vietetään 13. joulukuuta.

Ainekset

Taikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/4 tl
Suolaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

Vaniljatäyte

1 dl
Kuohukermaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vaniljasokeria

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami, sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/4 tl
Suolaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
75 g
Margariinia
7 dl
Vehnäjauhoja
2

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

3

Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti.

1 dl
Kuohukermaa
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vaniljasokeria
4

Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.