Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uudenlainen täytekakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta

Ainekset

Pohja

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3/4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

2 dl
Vadelmahilloa
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
2 rkl
Tomusokeria
1/2 kpl
(à 430 g) säilykepersikkaa tai -aprikoosia

Päälle

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
Paahdettuja mantelilastuja
Tuoreita marjoja tai hedelmiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohja. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota hetken päästä varovasti päällimmäinen leivinpaperi.Levitä jäähtyneelle pohjalle hilloa. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Valuta persikat ja kuutioi ne. Lisää ne täytteeseen. Levitä täyte hillon päälle. Leikkaa pohja neljäksi, samankokoiseksi levyksi. Rullaa yksi suikale tiiviiksi, pienen kääretortun näköiseksi rullaksi ja nosta se kakkuvadille pystyasentoon.Ota uusi levy ja taivuta se tiiviisti rullan ympärille, täyte rullaan päin. Jatka näin, kunnes kaikki levyt on käytetty ja vadilla on pyöreä, spiraalimainen kakku. Taputtele kakku pyöreäksi.Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Päällystä kakku kermavaahto-rahkaseoksella. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.