Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytekakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Täytä perinteinen sokerikakkupohja kuohkealla marjamoussella ja kuorruta täyteläisellä kermavaahdolla. Helppo täytekakun koristelu syntyy syötävillä kukilla.

Ainekset

Kakkupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

6 kpl
liivatelehteä
500 g
(2 ps) marjasekoitusta (pakaste, kotimainen)
1/2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa

Kostutus

2 dl
maitoa

Koristelu

4 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
syötäviä ja myrkyttömiä puutarha- tai luonnonkukkia
mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Vaihtoehtoisesti voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

2

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina nuolijalla nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kumoamista.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan muiden valmistelujen ajaksi. Valuta sulaneita marjoja siivilässä ja ota mehu talteen. Sekoita sokeri marjoihin ja soseuta seos. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kiehauta marjamehu, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen marjasoseeseen. Lisää kermavaahto hellästi nuolijalla nostellen. Laita täyte jääkaappiin noin 15 minuutiksi tai kunnes se alkaa hyytyä.

6 kpl
liivatelehteä
500 g
(2 ps) marjasekoitusta (pakaste, kotimainen)
1/2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
4

Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Laita kaksi leivinpaperipalaa tarjoiluvadille siten, että ne menevät keskellä astiaa hiukan päällekkäin. Pane kakun alin kerros tarjoiluvadille papereiden päälle. Laita pesty irtopohjavuoan reuna kakkupohjan ympärille. Kostuta kakkukerros maidolla. Levitä puolet täytteestä päälle. Aseta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se. Levitä sen päälle loppu täyte. Pane kolmas kakkulevy päälimmäiseksi ja kostuta se. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

2 dl
maitoa
5

Vaahdota koristelun kerma. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Poista irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä. Levitä tai pursota kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Poista tarjoiluastiaa suojanneet leivinpaperipalat vetämällä ne vastakkaisiin suuntiin.

4 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
6

Koristele kakku syötävillä kukilla tai myrkyttömillä puutarha- tai luonnonkukilla. Suojaa kasvien varret esimerkiksi tuorekelmulla tai foliolla ennen kuin työnnät ne kakkuun. Voit myös suojata vaalealla leivinpaperilla sen kohdan kakun pinnasta, jota kukat koskettavat. Kun kakkua leikataan, kukat ja leivinpaperi on helppo poistaa leikakun pinnalta.

Vinkki! Koristele kakku tuoreilla marjoilla, hedelmillä, karkeilla, suklaarouheella tai koristerakeilla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 29.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

330

1383

20,8 g

13,5 g

26,8 g

19,7 g

1,9 g

6,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

syötäviä ja myrkyttömiä puutarha- tai luonnonkukkia,

mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli