Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-kauracookiet

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

200 g
Margariinia
3 dl
Fariinisokeria
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Kermaa tai maitoa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
3 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Kuivattuja karpaloita
150 g
Karkeaksi rouhittua suklaata (valkoista ja tummaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja ruokakerma koko ajan sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää ne rasva-sokeriseokseen lastalla käännellen. Lisää lopuksi kaurahiutaleet, kuivatut marjat ja suklaarouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille ja painele ne jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

214

895

9,1 g

3,1 g

29,0 g

18,1 g

1,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli