Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Stroganoff

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ehkä kaikkien aikojen rakastetuin lihapata on stroganoff, joka meillä tunnetaan myös nimellä stroganov. Hauduta sinappia, smetanaa ja suolakurkkuja sisältävä venäläinen lihakastike kaikessa rauhassa mureaksi ja maukkaaksi.

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan palapaistia
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maustekurkun lientä
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
maustekurkkua kuutioituna
150 g
Smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista lihat kahdessa osassa kuumassa voin ja öljyn seoksessa. Laita lihat kattilaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla ja lisää lihojen joukkoon.

400 g
(1 pkt) naudan palapaistia
1 rkl
Voita
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
Sipulia
2

Lisää tomaattipyree, sinappi ja vehnäjauhot kattilaan, sekoita ja kaada kurkkuliemi sekä vesi päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes lihat ovat kypsyneet mureiksi.

1 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maustekurkun lientä
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Lisää lopuksi tarvittaessa tilkka nestettä sekä smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia.

150 g
Smetanaa
1 dl
maustekurkkua kuutioituna
4

Tarjoa kastike keitinperunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1454

26,3 g

14,3 g

4,8 g

2,0 g

0,5 g

23,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tomaattisosetta,

1 dl Maustekurkun lientä,

1 dl maustekurkkua kuutioituna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli