Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savulohipasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopeasti valmistuva kylmäsavulohipasta pelastaa kiireisen kotikokin. Helppo savulohikastike valmistuu pastan kiehuessa.

Ainekset

75 g
(½ kpl) purjoa
1 tl
rypsiöljyä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 kpl
kalaliemikuutiota
300 g
(2 pkt, à 150 g) kylmäsavulohta
1/2 dl
tilliä silputtuna
1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

300 g
täysjyväpastaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.

300 g
täysjyväpastaa
2

Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja viipaloi se.

75 g
(½ kpl) purjoa
3

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää purjo ja kuullota sekoitellen. Lisää kerma ja murusteltu liemikuutio. Anna hautua hiljaa kiehuen noin 5 minuuttia.

1/2 kpl
kalaliemikuutiota
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
4

Viipaloi lohi. Lisää kattilaan lohiviipaleet, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja pippuri. Kiehauta ja tarjoa pastan kanssa.

300 g
(2 pkt, à 150 g) kylmäsavulohta
1/2 dl
tilliä silputtuna
1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Tee maidoton kastike käyttämällä kerman tilalla kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”).

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 30.12.2004
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

475

1988

17,8 g

4,3 g

51,5 g

1,8 g

3,0 g

25,0 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl tilliä silputtuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli