Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperi-mansikkakiisseli

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä kesäiseksi välipalaksi tai jälkiruoaksi perinteinen raparperikiisseli tuoreilla mansikoilla makeutettuna. Alkukesällä poimitulle raparperille riittää nopea kiehautus. Tuoreet mansikat voit lisätä kiisseliin vasta keittämisen jälkeen, niin ne pysyvät koossa ja maistuvat herkullisen raikkailta.

Ainekset

300 g
raparperia (2 vartta)
250 g
(1 rs) mansikoita
7 dl
Laimeaa mansikkamehua
1 dl
Sokeria
1 dl
vettä
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

1 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele raparperit. Poista mansikoista kannat ja leikkaa marjat kahteen tai neljään osaan. Laita raparperinpalat, mehu ja sokeri kattilaan. Jätä marjat odottamaan. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman, noin 5–10 minuuttia palojen koosta riippuen.

300 g
raparperia (2 vartta)
250 g
(1 rs) mansikoita
7 dl
Laimeaa mansikkamehua
1 dl
Sokeria
2

Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kiehumiskupla nousee pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

1 dl
vettä
1/2 dl
perunajauhoja
3

Sekoita paloittelut mansikat ja vaniljasokeri kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna kiisselin jäähtyä. Säilytä jäähtynyt kiisseli jääkaapissa.

1 tl
vaniljasokeria

Vinkki! Voit tehdä samalla reseptillä kiisselin pelkästään mansikoista. Keitä kiisseli mehusta ja lisää kaikki tuoreet mansikat suurustettuun kiisseliin lopuksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.6.2009
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

168

704

0,2 g

38,3 g

34,2 g

1,5 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli