Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen lihapata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Naudan paistia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Margariinia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 dl
Hillosipuleita
1 kpl
(400 g) yrttitomaattimurskaa
3 dl
Punaviiniä
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 2.3.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.