Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanalihapullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Porkkana tuo makua ja mehevyyttä lihapulliin! Lihapullat ovat helppoa ja nopeaa tarjottavaa: paistoaika on vain noin 12 minuuttia.

Ainekset

2 kpl
(n. 200 g) porkkanaa
5 rkl
Vettä
3 rkl
Korppujauhoja
400 g
Jauhelihaa
1 tl
Timjamia
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa vesi ja korppujauhot. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja jauheliha. Mausta seos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1216

22,0 g

9,3 g

4,8 g

1,0 g

0,8 g

18,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 rkl Vettä,

1 tl Timjamia,

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli