Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippuripihvit herkkusieni-kermakastikkeella

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
(á 150 g) naudan sisäfileepihviä
1 rkl
Voita ja öljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Herkkusieni-kermakastike

200 g
Herkkusieniä
2 dl
Omenamehua
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Sinappia
1/2 tl
Pippurirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta paperilla. Kuumenna voi-öljyseos pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2–3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi paistuu mediumiksi paistaen noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan.Mausta pihvit ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja peitä foliolla.Viipaloi tai lohko herkkusienet. Paahda sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä haihtuu pois ylimääräinen neste. Siirrä sienet syrjään.Kaada pannuun mehu, kerma ja soijakastike. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia kunnolla kiehuen kokoon. Mausta kastike sinapilla ja pippurirouheella. Nosta kastikkeen joukkoon pihvit ja myös pihvistä valunut liemi. Kaada päälle sienet ja anna lämmetä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 25.10.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.