Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pestoboston

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Suolainen bostonkakku on näyttävä tarjottava illanistujaisiin tai vaikka iltateen kanssa. Pestoboston leivotaan hiivataikinasta makean serkkunsa tapaan. Helppo täyte syntyy punaisesta pestokastikkeesta sekä juustoraasteesta.

Ainekset

1/2 l
Vettä
25 g
Tuorehiivaa
3/4 tl
Suolaa
12 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Rypsiöljyä

Täyte

190 g
(1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso)
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Vuoan voiteluun

1 rkl
Rypsiöljyä

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä taikinaa vaivaten. Lisää öljy, ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.

1/2 l
Vettä
25 g
Tuorehiivaa
3/4 tl
Suolaa
12 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Rypsiöljyä
2

Voitele kakkuvuoka (Ø 24–26 cm) öljyllä.

3

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi.

4

Levitä taikinalle pestokastiketta ja juustoraastetta. Kääri taikinalevy napakaksi rullaksi. Leikkaa rulla 5-6 sentin paksuisiksi viipaleiksi.

190 g
(1 prk) punaista pestokastiketta (pesto rosso)
150 g
(1 ps) juustoraastetta
5

Nosta viipaleet leikkauspinta ylöspäin kakkuvuokaan vieri viereen. Voitele kananmunalla. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 17.9.2013
|
Muokattu: 15.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1315

8,7 g

1,1 g

48,3 g

0,8 g

2,6 g

8,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 l Vettä,

25 g Tuorehiivaa,

0,75 tl Suolaa,

0,75 dl Rypsiöljyä,

150 g (1 ps) juustoraastetta,

1 rkl Rypsiöljyä,

1 kpl Kananmuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli