Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunasose

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
Jauhoista perunaa (6-10 kpl koosta riippuen)
Vettä
2 dl
Maitoa tai maitojauhetta ja keitinvettä
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perunasose onnistuu parhaiten, kun käytät siihen jauhoisia perunalaatuja. Kaupassa punainen väritunniste auttaa löytämään jauhoiset lajikkeet.Keitä perunat kypsiksi (haarukka uppoaa helposti perunaan), kaada vesi pois ja murskaa perunat mieluiten käsin, koska perunasose "liisteröityy" liian kovasta hämmennyksestä. lisää maito ja suola.JuustoperunasoseLisää soseeseen 100 g tuorejuustoa, esim. kantarellilla maustettuaYrttiperunasoseLisää valmiiseen soseeseen valintasi mukaan yrttejä: 1 dl basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai tilliä. Voit käyttää yrttien asemasta myös aromikasta rucola-salaattia. Jos tuoreita yrttejä ei ole saatavilla, lisää soseeseen 2 rkl pestokastiketta.BataattiperunasoseKorvaa osa perunoista bataatilla: 600 g perunaa ja 400 g bataattia

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.11.2006
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.