Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunalaatikko

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Joulupöydän perinteisen perunalaatikon annetaan imeltyä ennen uunissa paistamista.

Ainekset

1 kg
Perunoita
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia
25 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta perunasurvimella heti. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Jätä survos imeltymään peitettynä vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Lisää maito, suola, siirappi ja margariini. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta kiinteytyy uunissa. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun vuokaan. Vuoka ei saa olla aivan täysi, sillä ruoka kuohuu uunissa. Täytä noin 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.