Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pashaleivokset

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Pääsiäisen maukkaimmat leivokset valmistuvat lehtitaikinalevyistä ja appelsiinituorejuustosta.

Ainekset

3 kpl
Lehtitaikinalevyä

Täyte

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) appelsiinituorejuustoa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3 rkl
Rusinoita
3 rkl
Mantelirouhetta

Pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa jokainen taikinalevy neljään palaan. Paista palat 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä kunnolla. Halkaise levyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunakuoriraasteella. Sekoita joukkoon rusinat ja mantelirouhe. Nostele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täytettä leivonnaisten väliin. Koristele tomusokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

376

7,6 g

4,3 g

4,1 g

4,1 g

0,6 g

1,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Lehtitaikinalevyä,

1 tl Vaniljasokeria,

Sitruunan raastettu kuori,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli