Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Palsternakka-jauhelihapaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Palsternakka on monipuolinen juures, jota voi käyttää esimerkiksi pataruoissa ja uunijuureksena. Palsternakka-jauhelihapaistos saa lisämakua piparjuuritahnasta ja juustoraasteesta.

Ainekset

400 g
Palsternakkaa
4 kpl
Perunaa
400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
2 rkl
Piparjuuritahnaa
150 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tomaattisose ja mausteet.

Sekoita kulhossa kerma, maito ja piparjuuritahna. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, palsternakkaa, jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Jätä pinnalle palsternakkaa. Painele pintaa hieman, jotta kerrokset tiivistyvät.

Valuta päälle kerma-maitoseos. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa tunti foliolla peitettynä. Poista folio ja jatka paistamista 30 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

389

1627

29,2 g

14,3 g

16,0 g

5,8 g

3,5 g

13,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 rkl Piparjuuritahnaa,

150 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli