Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikka-rahkatorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Mustikkatorttu koostuu muropohjasta ja liivatteella hyydytettävästä rahkatäytteestä. Tämän piirakan voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ainekset

Pohja

150 g
Leivontamargariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita

Täyte

4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Vispikermaa
200 g
(4-5 dl) mustikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

2

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

3

Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen.

4

Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.7.2010
|
Muokattu: 23.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

306

1279

18,9 g

9,2 g

26,6 g

14,5 g

1,4 g

6,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli