Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukka-valkosuklaakakku

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta

Ainekset

Pohja:

1 kpl
(300 g) kaurakeksejä
75 g
Sulatettua margariinia

Täyte:

6 kpl
Liivatelehteä
300 g
Valkosuklaata
4 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
500 g
Maitorahkaa
1/2 dl
Vettä

Pinnalle:

400 g
Pakastemustaherukoita
2 dl
Hyytelösokeria
2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane ne pieneen kulhoon veden kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.