Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mokkamarenkikakku

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

Marenki

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
2 tl
Pikakahvia
1 tl
Vettä

Väliin

1 kpl
Valmista vaahdotettavaa toffeekastiketta
1/2 l
Tuoreita marjoja esim. mansikoita ja viinimarjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokerit vähän kerrallaan. Liota pikakahvi vesitilkkaan. Lisää lopuksi kahvi marengin joukkoon. Kääntele marenki tasaiseksi. Piirrä leivinpaperoidulle pellille kaksi noin 22 cm halkaisijaltaan olevaa rengasta. Pursota marenki keskustasta ulospäin tiiviiksi tasaiseksi spiraaliksi. Nosta marenkilevyt 100 asteiseen uuniin ja anna kuivua tunnin ajan. Sammuta uuni ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön yön yli. Vaahdota kylmä toffeekastike korkealaitaisessa astiassa vaahdoksi. Viipaloi puolet marjoista. Pane puolet vaahdosta ja viipaloidut marjat levyjen väliin. Koristele lopulla vaahdolla ja marjoilla. Tarjoile heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.