Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen tomaatti-bataattikeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Bataatti tuo makeutta ja ruokaisuutta tomaattikeittoon. Tarjoa herkullisen mausteisen tomaatti-bataattikeiton kanssa ranskankermaa ja hunajaa.

Ainekset

400 g
Bataattia
1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Säilyketomaatteja
8 dl
Kasvis- tai kanalientä
1/2 - 1 kpl
Kanelitankoa
1 kpl
Tähtianis tai 3 neilikkaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Pinnalle

2 dl
Ranskankermaa
(hunajaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti ja silppua sipuli. Kuumenna aineksia hetki öljyssä, lisää tomaatit, liemi ja mausteet. Anna keiton hautua puolisen tuntia. Poista kanelitanko, anis ja neilikat. Soseuta sileäksi. Lisää tarvittaessa lientä ja kuumenna keitto. Tarjoa ranskankerman ja hunajan kera.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

762

12,5 g

7,0 g

13,2 g

4,5 g

2,3 g

2,0 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelitankoa,

Tähtianis tai 3 neilikkaa,

1 tl Jauhettua inkivääriä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

(hunajaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli